[Reviews/IC502w/includes/inc_head.htm]

NetCHEIF Articles

  דף הבית | פורום | בלוג | צור קשר | חיפוש | אודות

 

סקירת מצלמת ה-IP
דגם IC502w

תאריך הסקירה: אוקטובר 2012
מאת: לביא שיפמן

הקדמה

לעומת השוק המקצועי, בו נחלו מצלמות IP הצלחה רבה, השוק הבייתי ושוק ה-SOHO מדשדשים במקום מזה זמן רב. 

מרבית יצרני ציוד התקשורת הבייתי מציעים היום מצלמות IP, אך מידת ההצלחה שלהן בשוק זה היא קטנה.  הסיבות לכך רבות ומגוונות ואני מתכוון להתייחס אליהן במאמר נפרד, אותו אפרסם בקרוב.

בניגוד לדעה הרווחת, יכולתה של מצלמת IP אינה מסתכמת רק בקליטת התמונה ושידורה אל המחשב.  מגוון התכונות והיכולות של מצלמות ה-IP הוא גדול מאוד ולכל יצרן בתחום זה יש סדרה רחבה של מצלמות.  לכל מצלמה במגוון יש מאפיינים שונים שיש לבחון ולהעריך. 

סקירה זו, המתייחסת למצלמת IP חצי מקצועית המיועדת לשוק הבייתי ולשוק ה-SOHO, היא סנונית ראשונה שאני מקווה שתפתח דלת לתחום מרתק זה.  בעתיד אני מתכוון לסקור גם מצלמות IP פשוטות יותר וגם מצלמות מתקדמות יותר.

המצלמה בה בחרתי לפתוח היא ה-IC502w המשווקת על ידי חברת בנדא-מגנטיק.  זוהי אחת מתוך 3 מצלמות OEM שבנדא-מגנטיק ארזה ומיתגה תחת שמה, תוך שהיא מוסיפה לה ערכים מוספים משלה.  לעיתים רחוקות בוחר משווק ישראלי בשיטת שיווק זו ויש לברך את בנדא-מגנטיק על כך שבחרה להיכנס לתחום זה תחת שמה שלה.  

כמו כל מצלמת IP גם ה-IC502w מתחברת ישירות אל הנתב הבייתי, הן באופן קווי והן באופן אלחוטי.  ניתן לצפות בתמונות שהיא קולטת באופן מקומי תוך שימוש בתוכנה ייעודית, באופן מרוחק דרך רשת האינטרנט או תוך שימוש בטלפון חכם מבוסס iOS או אנדרויד.

הערה: במונח "מצלמת IP" אני מתייחס למצלמה המתחברת אל נתב הרשת בממשק קווי או אלחוטי.  בחלק מהפרסומים מכונה מצלמה מסוג זה "מצלמת רשת".  יש להדגיש שאין מדובר כאן בעיינית המתחברת אל המחשב באמצעות ממשק USB.

הוזלת מחיר:  במחיר הרגיל של המצלמה הוא 1,000 שקל.  בעקבות הסקירה מוזילה חברת בנדא-מגנטיק את מחיר המצלמה ב-50% והיא תעלה עד סוף 2012 500 שקל בלבד!   מחיר זה כוללת את עלויות המשלוח של המצלמה לכתובת בישראל.  המבצע תקף בחנות edigital בקישור הזה http://www.edigital.co.il/edigital/product.aspx?p_id=5281 עד סוף השנה!

 

מה מגיע בקופסא

ה-IC502w מגיעה בקופסא שהצבע השולט בה הוא שחור.  בחזית האריזה מופיעה תמונה גדולה של המצלמה ושל תוכנת השליטה. 

בחלק האחורי של הקופסא מופיעות, בעברית, הוראות הההתקנה והצפיה במצלמה ועל שתי הדפנות הצדדיות רשומות התכונות שלה.  על החלק העליון של הקופסא ניתן למצוא את המספר הסידורי וכתובת ה-MAC של הממשק הקווי של המצלמה.

המצלמה והאביזרים המגיעים איתה ארוזים בתוך הקופסא בצורה מצויינת המגינה עליהם באופן מושלם.  המצלמה עצמה מונחת בתוך שבלונת פלסטיק מוקצף המגנה על כיפת הפלסטיק שלה.  להגנה נוספת, הכיפה עצמה עטופה בנילון נצמד המגן עליה מפני שריטות.

האביזרים הנוספים, כמפורט להלן, נמצאים בתוך קופסת קרטון קטנה המונחת בצמוד לשבלונת הפלסטיק.  (ניתן להיעזר בצילום הנמצא בסוף פרק זה). 

  • המצלמה נתונה במארז העשוי מפלסטיק כסוף ובחזיתה כיפת מגן שקופה.  בצידה הימני בליטה קטנה המהווה את אנטנת ה-WiFi שלה.  בחזית המצלמה, בתוך פס שחור מבריק, נמצאים שני לדים - בצד ימין לד אדום המציין שהמצלמה דולקת ופעילה ומשמאל לד כחול המציין שהיא מחוברת לנתב.

    מתחת ללדים וללוגו של בנדא-מגנטיק ישנו חלק מחורר שמאחוריו נמצא המיקרופון של המצלמה.  בצד הימני של המצלמה ניתן להבחין בחריץ אליו ניתן להכניס כרטיס Micro SD שעליו אפשר להקליט את התמונות המתקבלות במצלמה.

    בחלק האחורי של המצלמה ניתן למצוא את כניסת המתח וכניסת ה-RJ45 של המצלמה ובנוסף פורט דיגיטלי (DI/DO) לחיבור אמצעי קלט ופלט (כמו כפתור מצוקה או צופר אזעקה).  כמו כן ניתן למצוא בחלק האחורי הברגה לחצובה ושני חורי התקנה.

    בבסיס המצלמה, כפי שניתן לראות בתמונה משמאל, ניתן למצוא את כפתור ה-RESET המחזיר אותה למצב המקורי שלה וכן הברגת חצובה ושני חורי התקנה. 

    גובהה של המצלמה הוא 12.5 ס"מ (כולל האנטנה), רוחבה 8.4 ס"מ, עומקה 9.1 ס"מ ומשקלה כ-350 גרם.

  • ספק כוח מיוצב הפועל במתח של 5V ומספק זרם של 2A.  במידה והספק מחובר לאמבטיית שקעים, הוא אינו חוסם את השקעים שלצידו. 

  • תקליטור המכיל את תוכנת הצפיה במצלמה (BeyeView Ver. 3.0.9) וכן מדריך משתמש למצלמה ומדריך משתמש בתוכנה.  כל המדריכים הם בשפה האנגלית. 

    תוכנת ה-BeyeView, המסופקת על התקליטור, מתבססת על תוכנה ג'נרית בשם CamView וגרסא מעודכנת יותר שלה (Ver. 3.1.1) ניתן למצוא כאן.

  • כרטיס ביקור עליו מודפסים ה-ID והסיסמא של המצלמה.

  • מדריך התקנה מהירה (Quick Installation Guide) בשפה העברית ובשפה האנגלית.

  • זוג מיתדים ("דיבלים") וזוג ברגים להתקנת המצלמה על קיר או תקרה.

  • כבל רשת כחול באורך של כ-1 מטר לחיבור המצלמה לנתב.

 

התקנה והגדרות ראשוניות

אחת הסיבות העיקריות שבגללה נמנעים לקוחות מלרכוש מצלמות IP הוא החשש מסיבוכי התקנה.  הדעה הרווחת היא שהתקנת המצלמה דורשת הבנה בכתובות IP, הפנית פורטים והגדרת DNS דינמי, אך המציאות מאוד רחוקה מכך.

מצלמות ה-IP המודרניות קלות מאוד להתקנה ומי שהצליח להתקין ולהגדיר נתב, ימצא כי תהליך האיתחול של מצלמת IP פשוט ומהיר מאוד.  מבחינת כבילה כל מה שנדרש הוא לקשר את המצלמה, באמצעות כבל הרשת המצורף, אל הנתב ולחבר את ספק הכוח.

עתה יש להתקין את התוכנה המצורפת על התקליטור או את זו המעודכנת יותר, הנמצאת כאן.  התקנת התוכנה לא דורשת שום התערבות מצד המשתמש והיא רצה הן על Windows XP והן על Windows 7.  בסיום ההתקנה, האורכת כדקה, תמצאנה על שולחן העבודה שתי תוכנות - CamView לצפיה במצלמה ו-CamPlay לצפיה בהקלטות שהיא ביצעה.

בעת הפעלת תוכנת ה-CamView היא סורקת את כל ההתקנים המחוברים לנתב ומחפשת מצלמות תואמות.  ברגע שהיא מאתרת אותן, דבר הלוקח שניות בודדות, היא מציגה מסך המחולק ל-4 חלונות צפיה.

בחלק השמאלי של מסך התוכנה, תחת הכותרת Auto Search, מופיעות הכתובות של המצלמות אותן היא איתרה.  כתובת זו, המכונה CAM ID, מופיעה בבירור על כרטיס הביקור המצורף.

בשלב זה יש לבצע לחיצה כפולה מהירה (Double Click) על כתובת המצלמה הרצויה ולהקליד את הסיסמא המופיעה על כרטיס הביקור.  תוך שניות בודדות תופיע בחלון הצפיה השמאלי העליון התמונה הנקלטת במצלמה והפקדים הרלוונטים לה, בצד שמאל ולמטה, יוארו בהתאם.

באמצעות התוכנה ניתן לצפות בעד 36 מצלמות שונות ולהגדיר, באמצעות סרגל התפריט התחתון את קונפיגורציית ההצגה שלהן.

כל התהליך של חיבור המצלמה לנתב, התקנת התוכנה, הפעלתה, איתור המצלמה והצגת התמונה אורך כ-3 עד 5 דקות לכל היותר וכפי שניתן להיווכח, הוא אינו דורש הקלדת כתובת IP או טיפול בפורטים.  זהו תהליך קל ופשוט שלא דורש שום הבנה טכנית מעמיקה.

לתוכנה יש שלל רחב של אפשרויות ופונקציות המאפשרות לשלוט על איכות התמונה המוצגת, אופן ההקלטה ואם המצלמה תומכת בכך, על ההטיה והזזה שלה (pan and tilt).  על מנת להכיר את התוכנה לעומקה אני ממליץ מאוד לעיין במדריך המשתמש שלה הנמצא על התקליטור. 

בהקלטות שמבצעת התוכנה ניתן לצפות באמצעות התוכנה CamPlay שגם לה יש פונקציונאליות רחבה המתוארת במדריך האמור.  לצורך התרשמות, ניתן למצוא כאן עותק אלקטרוני של המדריך. 

למצלמה יש גם ממשק WEB המאפשר לשלוט על הפונקציונאליות הטכנית שלה.  על מנת להגיע לממשק זה יש ללחוץ, באמצעות הכפתור הימני של העכבר, על ה-ID של המצלמה בחלון השמאלי של תוכנת הצפיה ולבחור באפשרות "web configure".

בעת הכניסה לממשק ה-WEB יש להקליד שם משתמש וסיסמא השונים מה-CAM ID והסיסמא המופיעים על כרטיס הביקור.  ברירת המחדל לשם המשתמש היא admin והסיסמא ריקה.  ניתן לשנות מאפיינים אלה דרך הממשק תחת תפריט ה-admin.

כפי שניתן לראות בתמונה, ממשק ה-WEB של המצלמה מחולק לשני אזורים - השמאלי כולל את מבנה התפריטים והמרכזי את הפרטים הרלוונטים לכל תפריט.

דרך הממשק ניתן, בין השאר, לבחור את אופן החיבור של המצלמה אל הנתב - חוטי או אלחוטי, את סוג כתובת ה-IP - קבועה או DHCP, את איכות התמונה בחיבור מקומי ובחיבור מרוחק, את סיסמת הגישה למצלמה ולשדרג את הקושחה שלה.

בתמונה מצד שמאל ניתן לראות מבנה סכמטי של מבנה התפריטים של המצלמה.  יש לציין שחלק מפרמטרים טכניים אלה ניתן לשנות ישירות דרך תוכנת הצפיה.

 

צפיה דרך רשת האינטרנט ובאמצעות מכשירים חכמים

בנוסף לצפיה ברשת המקומית, ניתן לצפות בפלט של המצלמה בכל מקום בו קיים חיבור לרשת האינטרנט, הן באמצעות מחשב והן באמצעות טאבלטים וטלפונים חכמים (Smart Phones).

בכדי לצפות במצלמה באמצעות מחשב יש להיכנס, באמצעות דפדפן IE של חברת מיקרוסופט, לכתובת http://www.benda.co.il/ipcam

הדרישה לדפדפן IE נובעת מכך שהצפיה מתבצעת באמצעות plugin מסוג ActiveX שרק IE תומכת בו.  התקנת ה-plugin מתבצעת בעת הכניסה הראשונית לאתר ולחילופין ניתן להתקין את ה-plugin מכאן.

לצורך ההתקנה יש להחליש, באופן זמני, את הגדרות האבטחה של IE.  לשם כך יש ללחוץ על גלגל השיניים בצד הימני העליון של חלון ה-IE ולבחור בתפריט ה-Options. 

בחלון שיפתח סמנו את לשונית ה-Security ולחצו על כפתור ה-custom level.  ברשימה שתפתח חפשו את הכותרת Download Unsigned ActiveX Controls וסמנו Enable.  בסיום ההתקנה, ועל מנת לשחזר את הגדרות האבטחה, ניתן להחזיר את הערך ל-Disable.

לאחר שאישרתם את ה-plugin ולאחר שהוא יותקן, יוצג לפניכם חלון המורכב משני חלקים.  בצד שמאל יוצגו פקדים הדומים לאלה שיש בתוכנת הצפיה, אשר מאפשרים לשלוט על המצלמה, ובחלון המרכזי תוצג התמונה מהמצלמה. 

על מנת להציג את התמונה יש להקליד בשדות המתאימים את ה-ID והסיסמא של המצלמה כפי שהם מופיעים על כרטיס הביקור.  תהליך ההתחברות למצלמה יקח מספר שניות והוא תלוי בטיב החיבור לאינטרנט.

ניתן לצפות במצלמה גם באמצעות מכשירים מבוססי iOS של Apple או Android של גוגל.  לצורך כך יש להתקין תוכנה חינמית מה-App Store של Apple או מה-Market של גוגל.

התוכנות הללו נבדקו על ידי על מגוון מכשירים, הן בסביבת iOS והן בסביבת Android.

בעוד שהתוכנה של בנדא-מגנטיק לסביבת iOS עובדת כצפוי, בתוכנה ל-Android התגלו בגרסא 4.0.4 ו-4.1 (ICS ו-JB) מספר בעיות תפעוליות.  

על מנת להתגבר על בעיה זו ניתן להתקין תוכנה חינמית אחרת - mCamView - שפועלת באופן מושלם בכל גרסאות ה-Android.  (דרך אגב, קיימת גרסת mCamView חינמית גם לסביבת iOS).

כמו בדפדפן ה-IE, גם במכשירים החכמים כל מה שנדרש על מנת לצפות במצלמה, הוא להקליד את ה-ID של המצלמה והסיסמא.

הזזת המצלמה לצדדים ומעלה-מטה מתבצעת על ידי הנעת האצבע על התמונה המוצגת ובניגוד ל-IE, כאן אין צורך בפקדים.

בתמונה משמאל ניתן לראות כיצד נראית התמונה מהמצלמה על טלפון המריץ אנדרויד. 

בחלק התחתון ניתן לראות את רזולוצית התמונה ואת מספר הפריימים לשניה (fps) - במקרה זה 4.

לחיצה על כפתור המצלמה, מצלמת תמונת מסך רגעית (snapshot) ושומרת אותה על המכשיר עצמו.

במקרה והטלפון מוחזק באופן אופקי, תתפוס התמונה המוצגת את כל שטח המסך, בפינה העליונה יוצג ה-icon לצורך ה-snaphot ונתוני הרזולוציה וה-fps לא יוצגו.

התוכנה גם מאפשרת להיכנס לממשק של המצלמה, ובדומה לממשק ה-WEB למתואר לעיל, לשנות את המאפיינים הטכניים שלה.  באמצעות התוכנה ניתן לצפות בעד 20 מצלמות שונות.

בכל מצלמה יכולים לצפות בו זמנית, בכל ההמשקים האפשרים - מקומי, אינטרנט או 3G, עד 20 משתמשים שונים.

 

תכונות עיקריות

בפרק הזה אסקור את התכונות העיקריות של המצלמה. 

תכונה

פירוט

הערות

ממשק רשת

המצלמה תומכת בחיבור קווי במהירות 10Mbps ו-100Mbps.  ניתן לקבוע כתובת IP קבועה או להשתמש ב-DHCP.  ברשת האינטרנט תומכת המצלמה ב-RTSP ו- 3GPP.

המצלמה אינה תומכת במהירות של 1G ואינה תומכת ב-IPv6.

ממשק אלחוטי

המצלמה תומכת בתקן B ובתקן G ותומכת באבטחת WEP או WPA.  העוצמה האלחוטית בתקן G, אחרי האנטנה, היא רק 16.3dBm זאת לעומת התקן הישראלי המאפשר  20dBm.

כפי שניתן לראות בהמשך, למרות העוצמה הנמוכה, המצלמה תיפקדה באופן מלא בכל המיקומים שנבדקו.

עדשה

עדשת המצלמה היא בקוטר 3.2 מ"מ במפתח F2.  זווית הצפייה היא 60.3°.  טווח הפוקוס הוא 30 ס"מ לאין-סוף.

מפתח זווית הצפייה המצויין הוא במישור האופקי.  אין מידע לגבי זווית הצפיה במישור האנכי וניתן להניח שהיא זהה.

רגישות החיישן

החיישן תומך ברזולוציית VGA, QVGA ו-QQVGA, כלומר 640x480, 320x240 ו-160x120.  

באמצעות ממשק ה-WEB ניתן להתאים אותו לתאורת חדר (indoor) או לתאורה חיצונית (outdoor).

רגישות לאור

0.2 Lux.  המצלמה אינה תומכת באינפרא-אדום.

המצלמה אינה יכולה לפעול באזור ללא תאורה.

הזזה לצדדים ומעלה/מטה

טווח ההזזה לצדדים הוא 130°, 65° לכל כיוון.  טווח ההזזה מעלה מטה הוא עד 90°.

ניתן להגדיר למצלמה מסלולי סקירה אוטומטיים (scan) ועד 6 נקודות עצירה שונות (patrol).

ממשק Digital In / Digital Out

המצלמה תומכת בפורט DI אחד ופורט DO אחד.

באמצעות הפורטים ניתן לקלוט ולהפעיל אמצעים חיצוניים.

כרטיס Micro-SD

המצלמה תומכת בכרטיסי Micro-SD בגודל של עד 16G לצורך צילום מקומי שאינו תלוי מחשב.

כרטיס בנפח 16G יספיק לצילום של כ-18 שעות באיכות מקסימאלית ולכחודשיים באיכות מינימאלית.

דחיסת וידאו

אלגוריתם הדחיסה מבוסס על MPEG-4.  ניתן להגדיר קצב דגימה שונה לצפייה מקומית ולצפייה דרך רשת האינטרנט, כולל 3G.

גרסת ה-MPEG-4 בה נעשה שימוש היא Part 2.

קצב דגימה

ניתן להגדיר את קצב הדגימה מ-1fps עד 30fps בקפיצות הבאות - 1, 2, 3, 4, 5, 10, 15, 20, 25, 30.

 fps - מספר התמונות (frames) בשניה. ככל שהוא גדול יותר, איכות התמונה טובה יותר.

אודיו

למצלמה יש מיקרופון מובנה לקליטת קולות רקע בעת הצילום.

אין למצלמה רמקול.

אבטחת גישה למצלמה

למצלמה יש אבטחה בשתי רמות – סיסמת גישה לתמונה שהיא קולטת וסיסמא שונה לממשק ה-WEB שלה.

 

התראות

במקרה של זיהוי תנועה מתחילה המצלמה להקליט ובנוסף היא יכולה לשלוח התראה ב-email או תמונה בממשק FTP.

 התכונה הזו נקראת Motion Detection.

 

ביצועי החיבור אלחוטי

על מנת לבחון את היכולת האלחוטית של ה-IC502w, הצבתי אותה במיקומים הסטנדרטיים בהם אני עושה שימוש בבחינת נתבים אלחוטיים (ראו מדריך מתודולוגית הסקירות כאן).  הנתב מולו פעלה המצלמה הוא ה-TL-WR1043ND של חברת TP-Link שהריץ קושחת DD_WRT בגירסא v24-sp2 - build 14896 .

הבדיקה שנערכה היתה איכותית בלבד ומטרתה היתה לבדוק אם ניתן לשלוט על פקדי המצלמה והאם מתקבל ממנה שידור מכל אחד מחמשת המיקומים הסטנדרטיים.  הבדיקה נערכה בהגדרות ברירת המחדל של המצלמה - רזולוציה של 640x480, קצב דגימה של 30 תמונות בשניה ורוחב פס של 512Kbps.

המצלמה נקלטה באופן מלא (שידור חלק וברור) וניתן היה לשלוט על ה-PAN וה-TILT שלה בכל חמשת המיקומים.  בטבלה להלן מצויינים קצבי השידור, ה-SNR ואיכות האות בכל אחד מן המיקומים.  נתונים אלה נלקחו ממסך ה-Status->Wireless של קושחת DD_WRT.

מיקום קצב שידור (TX) קצב קליטה (RX) SNR איכות האות
A 54 54 55 65%
B 54 54 44 52%
C 36 48 32 37%
D 24 24 27 29%
E 12 12 17 17%

 

איכות צילום והקלטה

החיישן של המצלמה תומך ברזולוציה (רמת אבחנה) של 640x480 פיקסלים בזווית צפייה של 60.3° מעלות ומפתח עדשה F2.  המשמעות של רזולוציה זו היא שעל כל 4 פיקסלים לרוחב, תומכת המצלמה ב-3 פיקסלים לגובה - יחס של 4:3.

כדי לבחון את יכולתה של המצלמה, השוויתי אותה למצלמת DSLR של חברת Canon מדגם 550D עם עדשה בעלת מפתח של F3.5 וזווית צפייה של 65.5°.  מצלמה זו תומכת ברזולוציה של 5184X3456 הגבוה בהרבה מזו של ה-IC502w.  יחס הרזולוציה של המצלמה הדיגיטלית היא ועומד על 3:2 - כלומר על כל 3 פיקסלים לרוחב, יש 2 פיקסלים לגובה.

בגלל הרזולוציה והיחס השונה בין שתי המצלמות, הקטנתי את התמונות שצולמו על ידי ה-550D לגובה של 480 פיקסלים, מה שמביא ל-720 פיקסלים לרוחב.  לפיכך, ועל מנת להציג תמונות הזהות בגודלן, בתמונות המוקטנות שצולמו על ידי ה-550D, חתכתי (crop)‏ ‏80 פיקסלים מכל צד.

הזוג הראשון של התמונות מציג, זו ליד זו, תמונת חוץ בטווח של כ-100 מטר שצולמה על יד ה-IC502w (משמאל) אל מול ה-550D.  התמונות צולמו בהפרש של מספר דקות, כך שרמת התאורה החיצונית והנוף זהים כמעט לחלוטין.  בהשוואה בין התמונות ניתן לראות שזווית הצפיה של ה-550D אכן טובה מעט יותר (השוו את מיקום עצי הדקל) וכמובן את ההבדל באיכות התמונה.  יחד עם זאת, התמונה שצולמה על ידי ה-IC502w היא טובה ומאפשרת להבחין בפרטים רבים.

הזוג השני של התמונות מציג, זו ליד זו, תמונת פנים בתאורה מלאה שצולמה על ידי ה-IC502w (משמאל) אל מול ה-550D.  על מנת להשוות בין התמונות הונחו לאורך המסדרון נמצולם שלטי מרחק כל 3 מטרים.  בזוג תמונות אלה בא לידי ביטוי היתרון של ה-IC502w בעלת מפתח העדשה העדיף (F2 לעומת F3.5) ולכן התמונה שצולמה על ידה הרבה יותר מוארת.

הזוג השלישי של התמונות זהה מבחינת המיקום לזוג השני, אלא שהפעם התמונות צולמו עם תאורת רקע מינימלית.  כיוון של-IC502w אין תאורת אינפרא-אדום, בתמונות שצולמו בחושך מוחלט לא ניתן לראות בשום פרט.

 

מסקנות והתרשמות

ה-IC502W היא מצלמת IP המפיקה תמונות טובות וברורות הן בצילומי פנים והן בצילומי חוץ.  היא בעלת עושר תכונות רחב ועל מנת להכיר אותן לעומק מומלץ מאוד לקרוא את כל מדריך המשתמש של התוכנה עימה היא מגיעה.

המצלמה כוללת שני מנועים המאפשרים להזיז את העדשה, הן במישור האופקי (pan) והן במישור האנכי (tilt), בתנועה רציפה (scan) או מיקוד בנקודות (patrol).  ל-IC502w מגוון אפשרויות הקלטה וצפיה, על פי טווחי זמן או תנועה, לכרטיס Micro-SD, לשרת מקומי או לשרת מרוחק.  במקרה של זיהוי תנועה היא יכולה לשלוח התראות ב-mail ובמקביל להקליט תמונות לשרת FTP. 

התמיכה של המצלמה בחיבור אלחוטי (WiFi) מאפשרת גמישות בהתקנה וכפי שנמצא בבדיקות, הטווח האלחוטי שלה רחב ויעיל.  בנוסף, המצלמה כוללת פורט כניסה ויציאה (DI/DO) המאפשרים לחבר התקנים חיצוניים כמו כפתור מצוקה וצופר אזעקה.  החיסרון העיקרי של ה-IC502w הוא העדר תאורה אינפרא-אדומה ההופך אותה לעיוורת במקרה של חשכה מוחלטת.  בנוסף יש לזכור שהיא אינה מצלמת PTZ אמיתית כיוון שהיא אינה תומכת בזום.

העלות של ה-IC502w היא כ-1,000 שקל שתמורתם מקבל הלקוח מצלמת IP עשירה בתכונות שתשרת אותו היטב.

 

מידע נוסף

אתר המשווק -- http://www.benda.co.il/cs/benda/index.aspx

אתר המוצר בעברית -- IC502w

דף מידע -- Datasheet

מדריך משתמש למצלמה -- Camera User Guide

מדריך משתמש לתוכנת ה-CamView‏ -- Software User Guide