|
מושגי יסוד
סקירות נוספות: |
סקירת המודם/נתב תאריך הסקירה: נובמבר 2004 הקדמה ה- 1000HG של חברת 2Wire הוא מודם ADSL המשולב עם נתב (router) אלחוטי המשתייך למשפחת ה-HG של חברת 2Wire. משפחת ה-HG של 2Wire (ראשי תיבות של High Gain) מהווה את הדור השלישי של מוצרי החברה ומתאפיינת בתמיכה בתקן אלחוט 802.11g בהספק שידור מקסימלי של 400mw (פירוט על הנושא הזה מופיע בהמשך). ל- 2Wire 1000HG יציאת LAN אחת בלבד, כלומר לצורך חיבור יותר ממחשב אחד ב-RJ45 נדרש מתג (Switch), ובנוסף הוא תומך בחיבור מחשבים ב-USB וב-HPNA. במשפחת ה-HG של 2Wire יש עוד 4 נתבים הנבדלים אחד מהשני על פי הפירוט הבא:
חברת 2Wire חברת 2Wire היא חברה אמריקאית שהוקמה בשנת 1998 מתוך מטרה לפתח מודמים ונתבים לשוק הביתי והעסקי הקטן (SOHO). כיום נחשבת חברת 2Wire לאחת החברות המובילות בעולם בפיתוח ויצור נתבים ומודמים וכחברה היחידה התומכת ברצינות ובהתמדה בתקן HPNA (פירוט על תקן זה להלן). חברת 2Wire בחרה לעצמה מודל עיסקי ייחודיי שאינו מקובל בשוק המודמים והנתבים. במקום לשווק את מוצריה באופן ישיר ללקוח הסופי באמצעות רשת של מפיצים וסוכנים, היא מפיצה את מוצריה דרך ספקי אינטרנט. ספקי האינטרנט (ה-ISP) משאילים או מוכרים את מוצרי 2Wire ללקוחותיהם והם גם אלה שמספקים להם תמיכה. קשה מאוד ולעיתים בלתי אפשרי להשיג את מוצרי החברה בשוק החופשי והם בדרך כלל נמכרים כמוצרי יד שנייה ועודפים דרך מכרזים ב-Ebay ואתרים דומים. הבחירה של חברת 2Wire במודל עיסקי זה נובעת מכך שהמודמים/נתבים שלה מנוהלים דרך מערכת מרכזית אחת העוקבת אחרי המוצרים ומאפשרת ל-ISP לספק שירותי ערך מוסף ללקוחותיהם. מערכת ההפעלה של הנתב (Firmware) מתקשרת באופן יזום (שאינו ניתן לשליטה על ידי המשתמש) אחת לפרק זמן אל השרתים המרכזיים, מדווחת על מצבו של הנתב ועל המספר הסידורי של הנתב. על ידי זיהוי המספר הסידורי ואופי השירותים שנרכשו על ידי הלקוח מאת ה-ISP, ניתן לשדר בחזרה לנתב מידע מסוגים שונים ולקנפג אותו מרחוק בצורות שונות. לדוגמא, המערכת המרכזית יכולה לשדר לנתב עדכון קושחה (Firmware) באופן אוטומטי. בארץ משווקים המוצרים של חברת 2Wire על ידי בזק וחברת בזק בין לאומי מספקת חלק מהשירותים המיוחדים הנתמכים בנתב כמו מוניטור מתקדם ל-FIREWALL, בקרת הורים (Parental Control), בקרת גישה (Access Control) וגישה מרוחקת לנתב (Remote Access). פירוט נוסף על שירותים אלה מופיע בהמשך.
טכנולוגית HPNA HPNA (ראשי תיבות של Home Phoneline Network Alliance) הייתה אחת מטכנולוגיות הרישות המבטיחות ביותר של תחילת האלף הזה. הרעיון שעמד מאחורי טכנולוגיה זו היה פשוט מאוד -- במקום לחווט את הבית או העסק הקטן בכבלי RJ45, ניתן יהיה להשתמש בכבלי הטלפון הקיימים לצורך העברת תקשורת. היתרונות של טכנולוגיה זו ברורים ביותר -- כיוון שלא נדרשת העברת כבלים נחסך כסף וזמן ומכיוון שבכל בית ועסק כבר יש כבלי טלפון הרי שפתרון הוא פשוט ונוח. לשם ישום טכנולוגיה זו התארגנו מספר חברות תקשורת מובילות והקימו את ארגון ה-HPNA. הארגון פרסם ביוני 1998 את גירסא 1.0 של מפרט ה-HPNA שבכלל תמיכה בקצב העברה של 1MBps על חוטי טלפון. מפרט זה שוכלל ושופר וגירסא 2.0 שלו, הכוללת תמיכה בקצב העברה של 10MBps, פורסמה ביולי 2000. חברות רבות, גדולות ומכובדות, פיתחו ומכרו מוצרים המבוססים על תקן 2.0 של HPNA. בין חברות אלה ניתן למצוא את חברת DLINK, חברת LINKSYS וחברת NETGEAR. אולם במקביל באותן שנים, החל להתפתח בקצב מהיר שוק הרשתות האלחוטיות, שמוצרים בייתים ראשונים שלו החלו להופיע בשנת 2001. היתרונות הטמונים בטכנולוגיה האלחוטית יצרו מומנטום רחב מאחורי שוק הרשתות האלחוטיות -- מומנטום שסחף הן את התעשייה והן את הצרכנים. אחד הקורבנות של סחף זה היה תקן ה-HPNA ורבות מהחברות שפיתחו מוצרים לתקן זה, זנחו אותו. כיום חברת 2Wire היא החברה היחידה הממשיכה לפתח ולשווק מוצרים על בסיס תקן זה, לא מעט עקב כך שבעולם הרחב (בניגוד לארץ), ספקי האינטרנט (ה-ISP) הם בדרך כלל חברות טלפוניה שיש להם אינטרס גבוה בשימור השימוש בכבלי טלפון. המעניין הוא שביוני 2003 ארגון ה-HPNA פרסם את גירסא 3.0 של התקן הכוללת תמיכה בקצבים של 128MBps (שכנראה תורחב בעתיד עד ל- 240Mbps) ו-QoS, אך עד היום לא פותח ושווק אפילו מוצר אחד על פי תקן זה. על פניו נראה שתקן ה-HPNA הולך אט אט לעולמו. הערה: סקירה זו נכתבה באפריל 2004 ובאותו זמן עתידה של הטכנולוגיה היה לוט בערפל. נכון לתחילת 2007, משווקת בזק בישראל נתב ומתאמים מבוססי HPNA3. בעולם, תחום ה-HPNA3 נמצא בחיתוליו.
ניהול, בקרה והגדרות המודם/נתב 1000HG כפי שנרשם בהקדמה, ה- 1000HG הוא מודם ADSL המשולב עם נתב (router) בעל תכונות מתקדמות. כל ההגדרות של המודם/נתב 1000HG מתבצעות בממשק WEB נוח ופשוט, כאשר לכל אחד מהפעילויות המרכזיות שלו יש מסך משלו. ניתן להיכנס להגדרות הנתב על ידי הקשת כתובת הנתב (ראה להלן) או על ידי הכתובת http://home. לממשק יש שתי רמות
ניהול --
"משתמש" בנוסף ל-"משתמש" ו-"מנהל" קיים ממשק "טכני" שדרכו ניתן לבצע פעולות מורכבות יותר ולצפות ב-LOG-ים יותר מפורטים. הגישה לממשק ה-"טכני" נעשית על ידי מתן כתובת HTTP מיוחדת -- http://home/management -- וסיסמת "מנהל". הערה: ניתן ללחוץ על תמונות המסך המופיעות במאמר זה על מנת לקבל תמונה מוגדלת.
אפשרויות חיבור ושירותי DHCP ניתן לחבר אל המודם/נתב 1000HG מחשבים במגוון רחב מאוד של סוגי חיבור:
באמצעות תפריטי הנתב ניתן לכבות (ולהדליק) את התמיכה בכל אחד מאופני החיבור.
ה- 1000HG תומך בו זמנית בעד 249 כתובות IP, כאשר המחשבים יכולים להתחבר באופן קווי (RJ45, USB או HPNA) או אלחוטי, ללא הגבלה. הנתב מגיע מהמפעל כאשר הוא תומך במרחב הכתובות 192.168.1.0, בחלוקה הבאה:
ניתן לשנות את סגמנט כתובות הנתב ל- 172.16.0.1 או 10.0.0.1. למי שמעוניין בכך, ניתן לבחור סגמנט כתובת אחר וכמו כן לשנות את תחום החלוקה בין כתובות קבועות לכתובות המחולקות על ידי שרת ה-DHCP. במידת הצורך ניתן לבטל את פונקצית הניתוב של הנתב ולהשתמש בו כ-Bridge. באופן מפתיע, הנתב אינו תומך ב-MAC Filtering.
תקשורת אלחוטית הנתב תומך בתקשורת אלחוטית בתקן G אבל גם התקנים בתקן B (כלומר 11Mbps) יכולים להתחבר אליו ללא בעיה. חשוב רק לזכור שהנתב יתמוך בו זמנית רק במהירות התעבורה המשותפת הנמוכה ביותר. כלומר עירוב של מחשבים בעלי יכולת B ו-G יגרום לכך שהרשת כולה תעבוד בתקן B. למי שמעוניין, ניתן לקבוע שהנתב יתעלם מהתקנים בתקן B ועל ידי כך למנוע את ירידת קצב התעבורה של התקני G. הנתב תומך בעוצמת שידור אלחוטית מירבית של 400mw (או 26dBm). למי שמעוניין בכך (או נדרש לכך -- ראו בהמשך), ניתן להקטין עוצמה זו עד ל- 100mw (או 20dBm) בקפיצות של 100mw כל פעם. עוצמה של 100mw מקטינה בחצי את טווח השידור של הנתב ועל ידי כך מצמצמת את היכולת של גורמים זרים להשתמש בחיבור האינטרנט שמספק הנתב. הערה חשובה ביותר: בהקשר זה יש לציין שהחוק הישראלי אינו מאשר שימוש בהתקני שידור ביתיים שעוצמתם עולה על 100mw. אי לכך, מי שעושה שימוש במודם/נתב זה בארץ חייב לקנפג אותו לעוצמת שידור זו (עוצמה 1 בהגדרות הנתב). עוצמה זו מציבה את הנתב בתקן הישראלי. מבחינת אבטחה והצפנות, הנתב תומך בביטול ה-SSID Broadcast ובהצפנה אלחוטית בתקן WEP ב- 64 ו- 128 סיביות ובתקן WPA. למי שאינו מעוניין כלל בתמיכה בתקשורת אלחוטית, ניתן באמצעות תפריטי הנתב לכבות את היכולת האלחוטית שלו. אופציה זו גם שימושית למי שלא עושה שימוש תדיר ביכולת האלחוטית ומעוניין, מטעמי אבטחה, לכבות אותה.
ה-FIREWALL ה- 1000HG כולל מנגנון FIREWALL ברמה ואיכות שקשה למצוא אותה בנתבים אחרים. באופן בסיסי הקושחה (Firmware) של הנתב מגיעה עם הגדרות פורטים מובנות לכ- 100 אפליקציות שונות. המשמעות היא שאין צורך לדעת את סוגי הפורטים ומספריהם של האפליקציות הללו על מנת לפתוח אותן בנתב. כל מה שנדרש מהמשתמש לעשות הוא לסמן אפליקציות אלה במסכי ה-FIREWALL והנתב יפתח את הפורטים הרלוונטיים באופן אוטומטי. מעבר לכך, באמצעות האפשרות לעדכון מרחוק של הנתב שהוזכרה לעיל, חברת 2Wire מעדכנת רשימה זו מידי פעם ובכך מקלה את הגדרת הפורטים באפליקציות חדשות. כמובן שמעבר לאותן אפליקציות מוגדרות מראש, יכול המשתמש להגדיר בעצמו סוגי ומספרי פורטים עבור אותן אפליקציות שלא קיימות עבורן הגדרות מוכנות מראש. עוד תכונה ייחודית הקיימת בנתבים של חברת 2Wire היא הגדרת הפורטים הנפתחים על פי שם המחשב ברשת ולא על פי כתובת ה-IP שלו. המשמעות של תכונה זו היא שניתן להשתמש במנגנון ה-DHCP המובנה בנתב אשר מקצה כתובת שונה לכל מחשב ויחד עם זאת לוודא שהפורטים נפתחים כל פעם עבור אותו מחשב ולא אותה כתובת IP. ה-Firewall מגיע עם מנגנון דיווח ובקרה משוכלל המתריע על כמות ניסיונות הפריצה ורמת הסיכון שלהן. המשתמש גם יכול להגדיר רמה ואופי של סיכון שיגרמו לנתב לשלוח הודעת דואר אלקטרוני לכתובת מוגדרת מראש. הנתב מאפשר הגדרת אחד המחשבים כ-Virtual Server ותומך במנגנון DMZ המאפשר למחשב אחד ברשת לקבל כתובת IP חיצונית אמיתית. הנתב תומך ב-VPN Passthrough אבל אינו יודע ליצר קשרי VPN בעצמו.
בקרת הורים (Parental Control) לרבים מהמשתמשים בסביבת האינטרנט יש ילדים, אשר כמותם, נהנים מאוד מהאפשרויות שעולם האינטרנט פותח לפניהם. אולם באותה מידה, ילדים אלה גם חשופים לסכנות הטמונות ברשת האינטרנט. אחת התכונות הייחודיות המובנות במודם/נתב 1000HG היא "בקרת הורים" (Parental Control). באמצעות תכונה זו ניתן לקבוע לאיזה סוגי אתרים ושירותים יוכל כל מחשב ברשת לגשת. בנתב מוגדרות באופן בסיסי 3 רמות גישה (פרופילים): "ילדים", "נוער" ו-"כללי". הנתב מגיע מהמפעל כשברירת המחדל של כל מחשב ברשת היא "כללי", אבל מנהל המערכת יכול להגדיר שברירת המחדל תהיה "ילדים" או "נוער". בנוסף, מנהל המערכת גם יכול להגדיר כל מחשב ומחשב בפרופיל "כללי", "ילדים" או "נוער" באופן פרטני, על פי בחירתו. בנתב מוגדרות למעלה מ30- קטגוריות שונות -- כמו מין, אלימות, מכרזים וכד' -- וכל פרופיל מגדיר לאילו מקטגוריות אלו ניתן לגשת ללא מגבלה. קביעת מחשב מסוים כמשתייך לפרופיל "ילדים" או "נוער" חוסמת באופן אוטומטי את המחשב מגישה לאתרים שסווגו כשייכים לקטגוריה זו. למנהל המערכת יש אפשרות לקנפג את רשימת הקטגוריות בכל פרופיל בצורה שונה ויכולת לשחרר או לחסום בכל פרופיל כתובת HTTP ספציפיות. הגמישות הרבה שנותן כלי זה מביאה לכך שניתן לצמצם עד מאוד את החשיפה של ילדים ונוער לתכנים לא נאותים או לתכנים שרצוי למנוע מהם גישה אליהם. חשוב לציין שגם כאן ההגדרה נעשית על פי שם המחשב ולא על פי כתובת ה-IP הפנימית שלו זאת על מנת להתגבר על מנגנון ה-DHCP שיכול להקצות למחשב כתובת שונה בכל התחברות. חשוב רק לזכור ש-"בקרת הורים" היא אחד מהשירותים הנוספים שיכול הלקוח לרכוש מספק ה-ISP שלו. כלומר, תכונה זו קיימת בנתב אך היא לא תופעל אלא אם היא תירכש מספק ה-ISP ותשופעל על ידי השרת המרכזי של חברת 2Wire על פי המספר הסידורי של הנתב -- כל זאת כפי שהוסבר לעיל לגבי המודל העסקי של חברת 2Wire. עבור שירות זה נדרש תשלום נוסף כיוון שחברת 2Wire מעדכנת באופן שוטף את רשימת האתרים השייכים לכל קטגוריה ועל ידי כך דואגת לשמור על העדכניות והרלוונטיות של הפרופילים השונים. ועוד הערה קטנה -- באמצעות תכונת ה-Parental Control של הנתב 1000HG יכול עסק קטן העושה בו שימוש, להגביל את סוג האתרים שעובדיו יכולים לגשת אליהם. לפיכך יש כאלה המכנים את תכונת ה-Parental Control ("בקרת הורים") כ-Employee Control ("בקרת עובדים")...
בקרת גישה (Access Control) תכונת ה-Access Control המובנית בנתב 1000HG, מאפשרת לבצע בקרת גישה על פי ימים וטווחי זמן לכל אחד מהמחשבים ברשת. באופן עקרוני תכונה זו הולכת יד ביד עם תכונת "בקרת הורים" -- והיא מאפשרת לא רק להגביל את האתרים אליהם יש גישה אלא גם את ימי ושעות הגלישה. על ידי קינפוג פשוט ניתן לקבוע לכל מחשב ברשת חלונות זמן בהן תהיה לו גישה אל האינטרנט. באופן זה ניתן לצמצם את משך הזמן שהילדים (או במקרה של עסק קטן - שהעובדים) יכולים לגשת ולהשתמש באינטרנט ובשירותים השונים הקיימים בו. הנתב מגיע מהמפעל כשברירת המחדל לכל מחשב ברשת היא גישה חופשית בכל זמן, אבל למנהל המערכת יש יכולת להגדיר שברירת המחדל תהיה אחרת. בנוסף, מנהל המערכת גם יכול להגדיר לכל מחשב ומחשב חלונות זמן פרטניים, על פי בחירתו. גם כאן, בדומה ל-"בקרת הורים", ההגדרה נעשית על פי שם המחשב ולא על פי כתובת ה-IP הפנימית שלו. בדומה ל-"בקרת הורים" גם תכונת "בקרת הגישה" היא שירות ערך מוסף שיש באפשרות הלקוח לרכוש מספק ה-ISP שלו.
גישה מרחוק לנתב (Remote Access) לא פעם אנו נתקלים בצורך לגשת לנתב מרחוק, לקנפג אותו ובאמצעותו לגשת אל קבצים ומשאבים אחרים ברשת הביתית. ניתן לגשת אל ה- 1000HG מרחוק (Remote Access), תוך שימוש בסיסמא ובהצפנת SSL של 128 ביטים. במידה והגישה מאושרת, יכול המשתמש לגשת לכל משאבי הנתב, לנהל אותו ואת המשאבים המשותפים של הרשת המקומית. בנוסף על כך, חברת 2Wire מספקת שירותי DDNS (כלומר Dynamic DNS) ומאפשרת למשתמש ליצור לעצמו DOMAIN פרטי ובאמצעותו לגשת אל הנתב ואל הרשת המקומית שלו. גם שירות זה נחשב כשירות ערך מוסף שיש באפשרות הלקוח לרכוש מספק ה-ISP שלו.
מה מגיע בקופסא הנתב מגיע בקופסא לבנה עם הלוגו האדום של 2Wire. הרכיבים ארוזים בקופסא בצורה טובה. הם מוגנים באמצעות קלקרים, מחיצת קרטון ועטופים בניילונים. הקופסא מכילה את המרכיבים הבאים:
חיבור והתקנה ראשונית התקנת ראשונית של המודם/נתב מדגם 1000HG מורכבת מ- 3 שלבים עיקריים:
עם חיבור הנתב למתח מתחילה להבהב באדום מנורת ה-POWER (המנורה העליונה) המסמנת שתהליך האתחול של הנתב מתבצע. תהליך האתחול לוקח כשתי דקות ובסיומו נורת ה-POWER תדלוק באור ירוק. במהלך האתחול, ובמידה ומחובר מחשב אל יציאת ה-RJ45 של הנתב, תדלק המנורה התחתונה של הנתב -- מנורת ה-LOCAL NETWORK -- המצביעה על כך שיש מחשב המחובר לנתב. עם סיום שלב האתחול, יעבור הנתב לשלב ההתחברות אל קו ה-ADSL וספק האינטרנט. בשלב הראשון תהבהב הנורה האמצעית של הנתב -- נורת ה-BROADBAND LINK -- בכתום. אם ההתחברות אל קו ה-ADSL תעבור בהצלחה, יתחלף ההבהוב הכתום בהבהוב ירוק -- המצביע על ניסיון התחברות אל ספק ה-ISP. כששלב זה יסתיים, נורה זו תאיר באור ירוק באופן קבוע. כלומר, בסיום שלב האתחול וההתחברות כל שלוש הנורות של הנתב צריכות להיות דולקות בירוק באופן קבוע. אולם סביר להניח שבאתחול ראשוני, החיבור אל רשת ה-ADSL וספק ה-ISP לא יצליח והנורה האמצעית תישאר דולקת בכתום באופן קבוע -- זאת כיוון שהגדרות רשת ה-ADSL וספק ה-ISP עדיין לא קונפגו בנתב. לאחר שתדלק נורת ה-LOCAL NETWORK בירוק קבוע, ניתן להיכנס לתפריטי הנתב. יש לעשות זאת על ידי הקלדת הכתובת הסטנדרטית של הנתב (192.168.1.1) או על ידי הכתובת http://home. בפעם הראשונה שבה מגדירים את הנתב, יוצגו בפני המשתמש תפריטי הקינפוג של הנתב ומומלץ מאוד לפעול על פיהם. בשלבים מאוחרים יותר, כאשר נדרשים שינויים בלבד, ניתן להשתמש בעץ התפריטים המלא של הנתב ובו לבחור את הפעילות המבוקשת.
הגדרות ראשוניות תהליך ההגדרה הראשוני מורכב ממספר מסכים פשוטים. המסך הראשון הוא מסך שבו על המשתמש להקליד קוד בן 20 ספרות הקסה-דצימאליות (5 קבוצות של 4 ספרות כל אחת).
קוד זה, שהוא ייחודי לכל ספק, מגדיר באופן אוטומטי סט ארוך של פרמטרים, כמו סוג
חיבור PPPOA או PPPOE, את ערך ה-VPI,
את ערך ה-CPI וכך הלאה. כך לדוגמא הקוד של בזק הוא: באופן זה נחסכת מהמשתמש התעסקות עם פרמטרים לא ברורים. כמובן שלבעלי ידע עמוק יותר יש אפשרות להיכנס לפרטי הקינפוג ועבור אלה יש קוד ייחודי: 5225-2374-WG62-22AS-BJ7P. במסך השני על המשתמש לבחור את איזור הזמן. יש לציין שלחברת 2Wire שרתי זמן (NTP) משל עצמה שעל פיהם ותוך שימוש באיזור הזמן שנקבע על ידי המשתמש, נקבעת השעה הנוכחית בנתב. במסך השלישי המשתמש נדרש לתת את שם המשתמש והסיסמא שלו אצל ספק האינטרנט (ה-ISP). בשלב זה מתחילה להבהב מחדש בכתום הנורה האמצעית של המודם/נתב (נורת ה-BROADBAND LINK). אם ההתחברות אל שירות ה-ADSL וספק ה-ISP תצליח הנורה תהפוך לירוק קבוע. במקביל מוצג לפני המשתמש המסך הבא, כאשר בסיום ההתחברות יתחלף מסך זה למסך רישום פרטי המשתמש בנתב. פרטים אלה נרשמים המערכות הפנימיות של חברת 2Wire. לאחר ביצוע שלב הרישום (ומי שמעוניין לדלג עליו - יכול), מומלץ מאוד להגדיר סיסמת גישה לרמת ניהול "מנהל" שהוזכרה לעיל.
מסקנות והתרשמות מוצרי חברת 2Wire ידועים באיכותם וברמתם הגבוהה וה- 1000HG אינו שונה משאר מוצרי החברה. הנתב מספק שירותי ערך מוסף מצוינים, שאינן בנמצא בנתבים אחרים, ועושה זאת ברמת אמינות גבוהה ביותר. במשך כל התקופה שהנתב נבדק אצלי הוא תיפקד ללא דופי בכל אופני ההתחברות שהוא מאפשר. בבדיקות עומס שערכתי עליו (כולל תוכנות P2P) הוא לא קרס בשום שלב ועל פי ה-LOG שלו הוא לא נדרש לחייג מחדש אל ה-ISP במשך למעלה מ- 10 ימים. ראויה לציון העובדה שהנתב מגיע עם כל הכבלים והפילטרים הנדרשים לחיבורו -- זהו חריג במקומותינו כיוון שמרבית הנתבים אינם מגיעים אפילו עם כבל RJ45 אחד. מבחינה פיזית, חשוב לציין שכל הנורות והכניסות של הנתב מצוינות באופן ברור ובולט לעין ושהנתב תופס שטח שולחן קטן ביותר. לעומת זאת, מערכת התפריטים של הנתב יחסית מורכבת וכוללת פרטים רבים. חסרי הניסיון יכולים לקנפג את הנתב באמצעות התוכנה שמגיעה עימו והקוד שהוזכר תוך כרבע שעה. אולם ברגע שנדרשת כניסה אל התפריטים, אני חושש שחסרי הניסיון ילכו לאיבוד בו. התכונות הרבות והמגוונות שיש לנתב זה מתאימות אותו למשתמש הביתי המתוחכם או לשימוש עיסקי הנתמך על ידי בעל מקצוע בתחום התקשורת. מספר דברים חסרו לי בנתב. העדרו של מפסק כיבוי והדלקה מחייב ניתוק כבל המתח על מנת שניתן יהיה לכבות אותו. בכל מקרה, אם נדרש לבצע RESET לנתב ניתן לבצע זאת מהתפריטים או מכפתור ה-RESET הנמצא מאחור. כמו כן, אין לנתב יציאת מדפסת כך שהוא אינו מאפשר שיתוף פשוט של מדפסת ברשת אלא דרך אחד המחשבים המחוברים לנתב. בהיבט האלחוטי של הנתב לא נמצאו בעיות מיוחדות והנתב פעל כשורה בטווח אלחוטי הסביר לדירה ישראלית טיפוסית בהספק המאושר על ידי החוק של 100mw. רק לצורך בדיקה קצרה, הועבר הנתב למצב 400mw -- במצב זה אכן היה שיפור בעוצמת הקליטה של מחשב הממוקם באופן נייח. כמו כן במצב זה היה אפשר להרחיק מהנתב עוד יותר מחשב נייד עם כרטיס אלחוטי, דבר המצביע על הגדלת טווח הפעולה. יש לציין שכל הבדיקות הללו נעשו באופן איכותי ולא באופן כמותי ובסיומן החוזר הנתב להספק 100mw. בכל מקרה, יש לזכור שהפעלת הנתב בממ"ד או במרתף עם קירות בטון תקטין מאוד את טווח פעולתו. יש לציין שלא ניתן להחליף את האנטנות של נתב זה כיוון שכל האנטנות שלו הן פנימיות. נוסף על כך, לא נתקלנו בבעיות התחממות והנתב נשאר קריר ונוח למגע במשך כל זמן הבדיקה. בשורה התחתונה -- ה- 2Wire 1000HG הוא מודם/נתב משולב מתקדם ביותר, בעל תכונות ייחודיות וביצועים יוצאי דופן. מוצרי חברת 2Wire הם MUST למי שחייב לעשות שימוש בטכנולוגית HPNA אבל הם ישרתו היטב משתמשים מתוחכמים ועסקים הדורשים קצת יותר מאשר נתב בייתי סטנדרטי. מחיר המחירון של הנתב הזה בארה"ב הוא 199$.
פרטים נוספים את הנתב 1000HG לא ניתן להשיג בארץ ומי שמעוניין לרכוש אותו יכול לעשות זאת כרגע רק בארה"ב. עדכון: נכון לתאריך אוקטובר 2005 ניתן לרכוש בחנויות בזק סטור את דגם 1800HG הכולל 4 כניסות LAN בעלות של 900 ש"ח. בכל מקרה, מי שמתעתד לעשות שימוש בנתב זה בארץ ולהתחבר אליו באופן אלחוטי, חייב לזכור שעל מנת לעמוד בתקנים המאושרים בארץ הוא צריך לקנפג את הנתב לעוצמת השידור המאושרת של 100mw (עוצמה 1 בנתב). ראוי לזכור שחברת בזק היא היבואנית והמשווקת הרשמית של מוצרי חברת 2Wire לארץ באמצעות חנויות בזקסטור. למי שמעוניין לרכוש בארץ מוצר דומה ל- 1000HG, אני ממליץ לשקול את ה- 1000SW שמחירו 799 ש"ח. פרט לכך שה- 1000SW תומך בתקן אלחוט B במקום ב-G, שאר התכונות שלו כמעט זהות לאלה של ה- 1000HG. בזק גם מוכרת ב- 399 ש"ח את המודם/נתב מדגם 1100 הזהה בתכונותיו ל- 1000SW אך החסר יכולת אלחוטית. מבחינה כרונולוגית, שני המוצרים האלה שייכים לדור השני והקודם של מוצרי 2Wire. את שירותי הערך המוסף שהוזכרו לעיל, יכולים לרכוש בעלי נתבי 2Wire שהם לקוחות של ספק האינטרנט בזק בין לאומי. יצרן: חברת 2Wire, ארה"ב. http://www.2Wire.com יבואן ונציג בלעדי בארץ של מוצרי חברת 2Wire: חברת בזק. http://www.bezeq.co.il פורסם על ידי Cheif, נובמבר 2004.
|
||||||||||||||||||||||||||
מבוסס על תבנית של חברת |
NetCHEIF Articles © 2020 |