NetCHEIF Articles

  דף הבית | פורום | בלוג | צור קשר | חיפוש | אודות

מושגי יסוד

במדור זה תוכלו הסברים והגדרות למונחי יסוד בתחום הפס הרחב והרשתות הביתיות.


מדריך כבילה

מאמר זה סוקר את כל הנושאים הקשורים בכבלי רשת -- סוגי כבלים, תקנים ומפרטים טכניים.  זהו מאמר מפורט ומקיף ביותר.  מאמר זה נתרם על ידי eladts ו-jumpgate ועל כך תודתי.

כבל ישר או מוצלב -- מתי כל אחד מהם נדרש

קיימים שני סוגים עיקריים של כבלי רשת – כבלים ישרים (Straight) וכבלים מוצלבים (Cross). על מנת לחבר ציודי רשת שונים נדרש ברוב המקרים כבל ישר, אבל ישנם מקרים – במיוחד כאשר מחברים שני מחשבים אחד לשני – בהם נדרש חיבור מוצלב.  מאמר זה מסביר מתי כל אחד מהם נדרש.

תקני אלחוט, תדרים, איפנונים וערוצים (וגם Channel Bonding,‏ MIMO ו-Spatial Stream בתקן N)

קצב השידור האלחוטי התיאורטי בתקן N הוא 300Mbps.  על מנת לאפשר תקשורת במהירויות אלה, נעשה שימוש במגוון טכנולוגיות כמו ריבוי אנטנות (MIMO), שידור מרחבי (Spatial Stream), הקטנת ה-Guard Time, איחוד ערוצים (Channel Bonding) וכד'.  במדריך זה נסקרים תקני האלחוט השונים והטכנולוגיות המאפשרות לציוד אלחוטי בתקן N לתקשר במהירויות אלה.

קידוד נתוני המהירות האלחוטית (WiFi) של נתבים מודרניים

צירופי האותיות והמספרים כמו N900,‏‏ AC1200 או AC1750 המופיעים בצמוד לשמות הדגם של הנתבים, נותנים תמונה מדוייקת לגבי היכולת האלחוטית שלהם.  במדריך זה תוכלו למצוא הסבר מפורט לגבי המשמעות של צירופים אלה וטבלה המפרטת את כל הצירופים האפשריים.

היתרונות והחסרונות של תדר 5Ghz בנתבים אלחוטיים

תקן N מאפשר שימוש במקביל בשני תדרים שונים לסביבה האלחוטית - תדר ה-2.4Ghz הנפץ ותדר ה-5Ghz שכמעט ואינו ידוע.  לשימוש בתדר ה-5Ghz ישנם יתרונות וחסרונות אותם סוקר מדריך זה.

תקן 802.11ac: מאפיינים, יתרונות וחסרונות

תקן 802.11ac עתיד לספק רוחב פס הגבוה פי 3 עד פי 6 מתקן N ומיועד לתמוך בשירותים עתירי רוחב פס כמו הזרמת סרטי HD והעברת מידע בנפחים גדולים.  מדריך זה סוקר את המאפיינים העיקריים של תקן זה ואת היתרונות והחסרונות הגלומים בו.

סקירה קצרה על התכונות העיקריות של תקן 802.11ax

בשנת 2019 עומדים להגיע לשוק נתבים ונקודות גישה המבוססים על תקן אלחוטי חדש המכונה 802.11ax.  תקן זה יאפשר מהירויות אלחוטיות גבוהות יותר, הוא בעל חסינות גבוהה יותר מרעשי רקע וגם תומך בתדר 2/4Ghz.  מדריך זה סוקר את המאפיינים העיקריים של התקן ואת הרלוונטיות שלו לשוק הישראלי.

הצצה על טכנולוגית WiMax

WiMax הוא תקן לתקשורת אלחוטית לטווחים בינוניים.  בעוד שהתקשורת האלחוטית המוכרת לכולנו בשם WiFi מכסה טווחים הנמדדים במטרים, WiMax היא תקשורת אלחוטית לטווחים של קילומטרים.  סקירה זו היא מבוא בסיסי שנועד לספק הצצה על טכנולוגית ה-WiMax.

סקירת תקן הכבילה החילופית G.Hn

תקן ה-G.Hn מאפשר העברת נתונים בקצב של עד 1Gbps על כל שלושת סוגי הכבלים הקיימים היום בבתים – חשמל, טלפון וקואקס, ומאפשר פעולה משולבת שלהם.  מדריך זה סוקר את פתרונות הכבילה האלטרנטיביים -HPNA,‏ HomePlug ו-MOCA ובוחן את מהותו של התקן החדש שעתיד להחליף את כולם.

רכזת (hub) ומתג (switch) -- הדומה והשונה

מטרתו של מדריך זה היא להסביר את עקרון הפעולה של רכזת (HUB) ומתג (SWITCH) ולעמוד על ההבדלים ביניהם.  בסיום המדריך ניתן הסבר קצר על עקרון הפעולה של הנתב (ROUTER).

עקרון הפעולה של נתב (ראוטר, router)

במדריך זה מוסבר מנגנון ה-NAT הקיים בכל נתב (ראוטר, router) בייתי והמאפשר לשתף חיבור אינטרנט בודד בין כל המחשבים ברשת.  המדריך כולל דוגמאות מוחשיות ובין השאר גם עונה על השאלה -- מהו פורט ולמה צריך לפתוח אותו.

חומת אש (firewall) בתוכנה או בחומרה -- מה עדיף?

אחד המרכיבים העיקריים בהגנה על המשתמש הבודד ועל רשת מחשבים ביתית המחוברת לאינטרנט הוא ה-Firewall (או חומת אש בעברית).  מאמר קצר זה דן בהבדלים בין חומת אש המותקנת על המחשב לבין זו הקיימת בנתב הבייתי.

הסבר קצר על נושא ה-Noise Margin וה-Attenuation‏

בחלק מהמודמים המחולקים על בזק ובחלק מהנתבים הבייתים הנפוצים ניתן לבדוק שני ערכים (Noise Margin ו-Attenuation) המצביעים על איכות קו ה-ADSL שלהם.

רשימת נקודות חמות (Hot Spots) בישראל

נקודה חמה (Hot Spot) היא אזור גיאוגרפי מצומצם בו קיימת אפשרות להתחבר באופן אלחוטי את רשת האינטרנט.  במאמר קצר זה מופיעים LINK-ים המתעדים את רשימת הנקודות החמות (Hot Spots) לגלישה אלחוטית בישראל.