|
מושגי יסוד
מדריכים נוספים בתחום זה: |
מיני-מדריך לשיפור מהירות החיבור לאינטרנט מאמר זה נתרם על ידי rafid1 ועל כך תודתי. הקדמה מטרת המדריך שלהלן היא להסביר, בתמצית, כיצד לכוונן באופן מיטבי פרמטרים במערכת ההפעלה ובמחשב שלך, הקשורים ברשת/באינטרנט, ובכך להגיע למהירות הורדות הקרובה למובטח בחבילת הגלישה ע"י ספק האינטרנט שלך. כוונון זה נעשה באמצעות התוכנה TCPOptimizer. הסברים מלאים יותר על התוכנה ושימוש בכל האופציות שבה ניתן למצוא במדריך באנגלית שבאתר התוכנה וכן גם בדף השאלות והתשובות - FAQ . הערות:
הוראות הפעלה ושימוש - הגרסה המקוצרת... רצוי מאוד – לבצע בדיקת מהירות על פי המדריך שבאתר הפורום לפני הפעלת התוכנה. אם נראה שהמצב תקין, אין ממש צורך בהמשך הביצוע של השלבים הבאים! יש להוריד את התוכנה מכאן, ולשמור בספריה לפי בחירתך. לא נדרשת התקנה כל שהיא! שלב ב – תפעול ( הגירסה המקוצרת . . .)
הערה: במקרה ויש ברשותכם רשת ביתית עם נתב, רצוי לוודא שהגדרת ה-MTU בנתב תהיה תואמת לנתון שהוגדר במחשב. בדיקת תאימות הנתונים ניתנת לביצוע (לאחר אתחול מחדש למחשב) ע"י שימוש בלשונית "Largest MTU" כפי שמוסבר בהמשך המדריך. עתה, בצע אתחול מחדש למחשב, ובדוק שנית את מהירות ההורדות. ניתן לאמת שהנתונים אכן עודכנו בהצלחה ע"י כניסה לדף http://www.speedguide.net/analyzer.php. הוראות הפעלה ושימוש - הגרסה המלאה...
בהצלחה! הערה: הלינקים שבכותרות מפנים להסברים שבתיעוד ON-LINE באנגלית. בתחום לשונית זו – נמצאים פרמטרים "מתקדמים" יותר ששינוי בהם – לא תורם להאצת קצב הורדות, אלא משפר את איכות/זמן-תגובה בגלישה לדפי אינטרנט בודדים. במערכות הפעלה Win98 מספר הפרמטרים מצומצם יותר.
IE Optimization - הגדלת כמות החיבורים בו-זמנית המשמשים להורדת קבצים/תמונות בעת הורדת דף-בדפדפן (מ- 2 לכ- 10). Host Resolution Priority - העלאת העדיפות לתהליכים האחראים לתרגום כתובות ל-IP (כתובת DNS). שתי קבוצות פרמטרים אלו – משפרות את זמן התגובה להצגת דפים ב-IE. Type/Quality of Service (XP)i - ביטול מתן העדפות לסוגי מידע מסויימים והגבלת רוחב הפס המוקצה ל"פחות חשובים". DNS Error Caching (XP)i - בעת שימוש ב-Cache פנימי ל-DNS – נשמרים בו גם כתובות דפים שלא היתה גישה תקינה אליהם. כאן מבטלים מצב זה. LAN Browsing speedup (XP)i ו-LAN Request Buffer Size (XP)i - פרמטרים המאיצים גישה לספריות במחשבים שכנים שברשת ה-LAN הפנימית.
כאן תוכלו לאמת האם אמנם ה-MTU שקבעתם ע"י התוכנה בתהליך הכוונון (לשונית General) אמנם בא לידי ביטוי. יתכן ואלו הגולשים בתשתית הכבלים יגלו כי הMTU- בפועל – נמוך ממה שקבענו ע"י הפעלת הנוהל שבמדריך.
במקרה כזה – אפשרי לפעל כך:
בלשונית זו מתבצעPing לרשימת שרתים שבחרתם. בצורה זו גם נבחר הערך ששמנו בתחילת המדריך – ב-Preference. בנוהל לעיל – זוהי ההשהיה לשרתים שונים בארה"ב.
לשונית זו ממחישה/מסבירה כיצד מתבצע למעשה חישוב הערך האופטימאלי של RWIN התקבל אוטומטית בתחילת הכוונון, וכיצד הוא נובע בפועל מנתוני הLatency ורוחב הפס של חבילת הגלישה.
בלשונית זו ניתן לראות את הערכים בRegistry באזורים הרלוונטיים אותם שינתה התוכנית. ניתן (אך לא מומלץ) גם לשנות שם ערכים ע"י אפשור עריכה ב-Preferences.
|
||
מבוסס על תבנית של חברת |
NetCHEIF Articles © 2020 |