[Reviews/EEE/includes/inc_head.htm]

NetCHEIF Articles

  דף הבית | פורום | בלוג | צור קשר | חיפוש | אודות

 

סקירת המחשב הנייד הזעיר
Asus Eee

תאריך הסקירה: ינואר 2008

הקדמה

אתר זה עוסק באינטרנט מהיר ורשתות ביתיות ולכן אולי מפתיע למצוא בו סקירה של מחשב נייד. 

למרות זאת בחרתי להוסיף לאתר סקירה של ה-Asus Eee כיוון שלדעתי הוא אחד מהסנונית הראשונות בשורה של מחשבים והתקנים שיאפשרו לקהל הרחב אפשרות להתחבר לרשתות אלחוטיות בכל מקום, תוך שימוש בממשק מוכר. 

עם זאת יש לזכור שהאפשרות להתחבר מרחוק אל הרשת הביתית, מציבה אתגרים חדשים שאיתם יהיה על המשתמש להתמודד.

חשוב להדגיש שהסקירה מבוססת על התנסות אישית עם ה-Eee.  לצערי, ההתנסות הזו הייתה קצרה ולא יכולתי להתרשם מכל התכונות והיכולויות של המחשב.  עם זאת, גם הטעימה הקצרה הזו אפשרה לי לקבל רושם ישיר ובלתי אמצעי עם המחשב.

 

מפרט

למי שלא מכיר את ה-Asus Eee, כמה פרטים על קצה המזלג.

ה-Eee הוא מחשב נייד זעיר -- או בקיצור UMPC (ראשי תיבות של Ultra Mobile PC).

הוא שוקל כ- 900 גרם (כולל הסוללה) ויש לו מסך של 7 אינטש ברזולוציה של 800 על 480. 

הוא מבוסס על על מעבד סלרון של אינטל ובדגם שבדקתי היה זיכרון RAM של 512MB ודיסק "קשיח" מבוסס SSD של 4GB. 

למי שזקוק לכך, ל-Eee יש גם גרסא עם דיסק של 8GB.  כמו כן ניתן להרחיב את זיכרון ה-RAM ל- 1GB באמצעות רכיבי DDR2 סטנדרטיים.  

למחשב יציאת רשת 10/100, תמיכה ב-WiFi (כולל תקן G), מצלמה מובנית, יציאה למסך VGA ושתי יציאות USB. 

למחשב יש משטח מגע המשמש כעכבר אך במקביל אין שום בעיה לחבר עכבר חיצוני ב-USB.

לא פחות חשוב -- במחשב יש כניסת SD המאפשרת לחבר אליו כרטיס הרחבת זיכרון מבוסס SD.

במחשב אותו קבלתי הותקנה מערכת הפעלה מבוססת לינוקס (הפצת Xandros) דפדפן FIREFOX, אופן אופיס, תכנת הדוא"ל ThunderMail ותוכנת המסרים פידג'ין שתומכת במסנג'ר ו-ICQ.  במחשב מותקנות עוד תוכנות רבות, כולל לומדות ומשחקים.

חברת Asus מספקת יחד עם המחשב את כל ה-driver-ים הנדרשים לצורך התקנת Windows XP Home.  באופן זה מי שברשותו דיסק התקנה של XP Home, יכול להתקין על המחשב את מערכת ההפעלה הזו במקום את גרסת הלינוקס.

העלות של המחשב הזה בארה"ב היא 400$ שמתרגמת בארץ לכ- 1,800 שקל (כולל מע"מ).  בעת כתיבת סקירה זו (ינואר 2008) המחשב עדיין אינו זמין באופן מסודר בארץ, אבל היבואן של Asus בישראל (חברת רונלייט) מתכוון להתחיל למכור את המחשב הזה בצורה מסודרת בשבועות הקרובים יחד עם תמיכה בעברית.

 

מה מגיע בקופסא

ה-Eee מגיע בקופסת פיצה קטנה ושטוחה שאינה דומה למארזים בהם מגיעים מחשבים ניידים.  הקופסא מכילה את המחשב עצמו, כיסוי חיצוני המגן על המחשב כאשר הוא נמצא בתיק, מטען, דיסק לשחזור מערכת ההפעלה לינוקס ודרייבירים ל-XP וכן מדריך למשתמש.

 

התרשמות

לאחר משחק של כמה שעות עם המחשב אין לי להגדיר את המחשב הזה כפלא טכנולוגי.  קשה להאמין שבמארז בגודל של DVD נייד, הצליחה חברת Asus לארוז כל כך הרבה ובעלות כל כך קטנה.  למרות המעבד החלש והזיכרון הזעום, המחשב עובד מהר וחלק ונותן תחושה של מחשב גדול וחזק בהרבה.  לצרכי Office, אינטרנט ודוא"ל זה מספיק לחלוטין.

ההתחברות לרשת האלחוטית שלי הייתה קלה ופשוטה -- המחשב זיהה את הרשת באופן מיידי והתחבר אליה תוך שניות.  כך גם ההתחברות לרשת הביתית -- המחשב זיהה מייד את הרשת, את המחשבים האחרים שיש בה ואת כונני הרשת. אין שום בעיה בהעברת הקבצים אל המחשב ומהמחשב הזה.

הגלישה באינטרנט מהירה וחלקה וה-Messenger עבד בלי שום בעיה.  במחשב מותקנת גם תוכנת Skype והשיחה בה היתה ברורה לחלוטין גם ברמקולים החיצוניים (יש שניים), כולל העברת הוידאו דרך המצלמה המובנית.  ב-OpenOffice ניתן לפתוח קבצים של Word ו-Excel בלי בעיה ובמחשב יש גם קורא קבצי PDF מובנה.

המסך אמנם קטן, אך הוא מציג תמונה טובה וברורה -- ב-FireFox האתרים נראים היטב ואין תחושה שמכבידה או מאמצת את העיניים. הרזולוציה לרוחב היא אמנם רק 800, מה שאומר שיש לעיתים לגלול ימינה ושמאלה, אך בשורה התחתונה זה בסדר גמור.  המקלדת אינה בגודל מלא והמקשים מעט קטנים מהרגיל, אך ההקלדה ב-OpenOffice הייתה נוחה גם כאשר הקלדתי באופן עיוור.

למערכת ההפעלה הלינוקסית יש שתי צורות הפעלה -- אחת סטנדרטית הדומה בעקרון ל-Windows והשנייה, ייחודית, מארגנת את התוכנות השונות במחשב לקטגוריות שונות -- אינטרנט, עבודה, לימודים, עבודה.

תמונה של המסך הזה יש משמאל.  לחיצה עליה, תציג אותה בגדול בחלון נפרד.

השיטה הזו מצביעה על הכיוון אליו חותרת Asus -- המחיר של מחשבים ניידים אולטרה-קלים מתחיל היום סביב 7,000 שקל וברור שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו רכישה כזו.  אם המחשב אכן יעלה פחות מ- 2,000 שקל, אפשר לכוון אותו לתלמידים בבית ספר, לסטודנטים ולכל מי שמתנייד בדרכים וצריך אינטרנט, Office, דוא"ל וקצת Messenger -- והרי רובנו כאלה.  הארגון של התוכנות לקטגוריות השונות מאפשר מעבר מהיר ביניהן ומפשט מאוד את ממשק ההפעלה.

העובדה שמרגע הלחיצה על כפתור ה-ON ועד למצב עבודה מלא עוברת פחות מדקה, משקלו הנמוך וגודלו שמאפשר הכנסתו לכל תיק, והזמינות של אינטרנט אלחוטי בכמעט כל בית קפה, הופכות אותו למכשיר שאין שום התלבטות לקחת אותו איתך לכל מקום.

אם המחיר אכן יהיה פחות מ- 2,000 שקל אני צופה שה-Eee יהפוך ללהיט.

 

מידע נוסף

אתר היצרן -- http://www.asus.com

אתר היבואן -- http://www.ronlight.co.il

דף מידע בעברית מאתר היבואן -- כאן

מיני אתר באנגלית למוצר עצמו -- כאן

השוואת המפרטים השונים של ה-Eee -- כאן