|
מושגי יסוד
סקירות נוספות: |
סקירת המודם/נתב אלחוטי תאריך הסקירה: פברואר 2010 הקדמה ה-D-Link DSL-2760U הוא נתב אלחוטי בתקן N, הכולל בתוכו מודם ADSL, 4 יציאות קוויות 10/100M ושתי יציאות USB - אחת לחיבור מדפסת והשנייה לחיבור דיסק חיצוני. ה-DSL-2760U מסופק על ידי חברת "בזק" ללקוחות ה-ADSL שלה החל מחודש נובמבר 2009. לקוחות קיימים וחדשים, בעלי חיבור של 2.5M ועד 8MB, יכולים לקבל נתב זה ב-1.90 שקל לחודש, למשך 36 חודשים. לקוחות בעלי חיבור של 10MB ומעלה מקבלים אותו ללא חיוב כלל.
מעבר לתמיכה בתקן N, ה-DSL-2760U זהה כמעט לחלוטין למודם/נתב DSL-2650U, אשר תומך בתקן G בלבד. כיוון שכך, בסקירה זו אתמקד רק בהבדלים ביניהם ובבדיקת הביצועים האלחוטיים בתקן N של ה-DSL-2760U. לגבי שאר התכונות של מודם/נתב זה, ניתן לקרוא את הסקירה המפורטת על ה-DSL-2650U כאן. הסבר מפורט על ההבדלים בין תקן אלחוטי N לתקן אלחוטי G ניתן לקרוא כאן.
הבדלים פנימיים וחיצוניים ה-DSL-2760U מגיע בקופסא צבועה בלבן ובכחול הממותגת הן בלוגו של בזק והן בלוגו של D-Link הזהה בגדולה לזו של ה-DSL-2650U, אולם הכיתוב עליה כמובן שונה ומתאר את התכונות של המודם/נתב הזה. כפי שניתן לראות בתמונה לעיל, הפאנל הקדמי של ה-DSL-2760U משולב בשחור ובכסף (של ה-DSL-2650U בכסף בלבד) ונורת ה-Internet, שנמצאת ב-DSL-2650U בחלק התחתון של הפאנל ומעל לנורת ה-POWER, נמצאת כאן בחלק העליון, מעל נורת ה-DSL.
על מנת לספק יכולת אלחוטית בתקן N, נבחר על ידי D-Link מעבד ה-RF BCM4322. זהו רכיב של חברת Broadcom התומך במהירות של 300Mbps ובשתי אנטנות במבנה של 2X2. בתמונה משמאל ניתן להבחין משמאל למטה ברכיב ובשני החיבורים המובילים לאנטנות החיצוניות.
הביטוי להבדל זה מופיע בתפריט ה-Wireless ובעיקר בתת תפריט ה-Advanced שלו. כפי שניתן לראות בתמונה משמאל (שצולמה עם הגדרות ברירת המחדל), הערוץ בו נעשה שימוש הוא 6 והגדרת ה-40Mhz היא אוטומטית. הסבר מפורט על נושא זה יש כאן.
ביצועים אלחוטיים על מנת למדוד את ביצועי הנתב, הרצתי על מחשב אחד את תוכנה iperf בתצורת "שרת" ובמחשב אחר בתצורת "לקוח". המחשב שמשמש כ-"לקוח" משדר מידע את השרת ומודד את קצב ההעברה מולו. בסיום ההעברה מחשב ה-"לקוח" מציג את התוצאות. מידע מפורט על התוכנה, מהיכן להוריד אותה וכיצד להתקין ולהריץ אותה, ניתן למצוא בפוסט שפרסמתי בבלוג שלי בנושא זה -- בדיקת ביצועי הרשת הביתית. בזמן הקרוב אני אפרסם באתר מדריך מפורט לתוכנה וכן תיאור מדוייק של המתודולוגיה בה אני משתמש לבדיקת ביצועי הנתבים אותם אני בוחן. עדכון: המדריך למתודולוגיה פורסם וניתן למצוא אותו כאן. בכל בדיקות הביצועים הוצב הנתב בממ"ד בעל קירות בטון בעובי 20 ס"מ, כאשר דלתו פתוחה. ההחלטה למקם את הנתב בממ"ד נעשתה במודע וזאת על מנת לבדוק את הנתב בתנאים קשים של שידור וקליטה. המחשב, בו הותקנו כרטיסי הרשת האלחוטיים שנבדקו, מוקם ב-5 נקודות שונות ובכל נקודה בוצעה בדיקת ביצועים:
כרטיס ה-Mini PCI-E מבוסס על רכיב ה-BCM4321 של חברת Broadcom שהוא האח התאום של הרכיב האלחוטי עליו מבוסס הנתב (ראה לעיל בפירוט החומרה). מתאם ה-Edimax מבוסס של רכיב RT2870F של חברת Ralink. יש לציין שכל הבדיקות בוצעו בגרסאות הקושחה וה-DRIVER-ים המעודכנים ביותר, תוך שימוש במאפייני ברירת המחדל של הנתבים והכרטיסים. לא בוצע שום שינוי להגדרות ברירת המחדל של הנתבים והכרטיסים, פרט להגדרת הצפנה אלחוטית בתקן WPA2. בטבלה המופיעה להלן ניתן לראות את תוצאות בדיקות הביצועים של הנתב עם שני כרטיסי הרשת. לצורכי השוואה הוספתי לטבלה תוצאות בדיקה של ה-EW-7718 מול הנתב BR-6574N של חברת Edimax. כל התוצאות הן ב-Mbps.
כפי שניתן לראות, השילוב של ה-DSL-2760U עם ה-BCM94321 מפיק ביצועים יפים מאוד במיקום B, אך בנקודות C ו-D הביצועים שלו נחותים בהרבה מאלה של כרטיס ה-EDIMAX. מעניין לראות שבנקודה E עדיין מתקבלת רמת קליטה הנובעת, ככל הנראה, מהאנטנה הגדולה הנמצאת סביב המסך של המחשב הנייד (זאת לעומת האנטנה הקטנה בהרבה הנמצאת על כרטיס ה-USB). כאשר נעשה שימוש בכרטיס ה-EDIMAX, פרט לנקודה C ו-E, קיימים הבדלים קטנים בתוצאות הביצועים של שני הנתבים. הגרף הבא מרכז את השוואת נתוני הביצועים.
הקבצים שהורדו הן 9 גרסאות שונות של מערכת ההפעלה ubunto המבוססת על Linux. בקובץ ה-RAR הזה ניתן למצוא את ה-LINK-ים ל-9 קבצים אלה. בצילום המסך משמאל ניתן להבחין באלמנטים הבאים:
לאורך כל ההורדה נשאר הנתב יציב. גם לאחר עצירת כל ההורדות המשיך הנתב להיות יציב ולא גילה שום סימנים של עומס או איטיות.
סיכום ה-DSL-2760U הוא הניסיון הראשון של בזק לספק פתרון אלחוטי בתקן N ועל פי הביצועים האלחוטיים שנמדדו, מדובר בהצלחה יפה שאינה נופלת בהרבה מנתב ה- EDIMAX אליו הוא הושווה. לעומת ה-DSL-2650U, שתומך בתקן G בלבד, ה-DSL-2760U הציג מהירות גבוהה יותר וכיסוי רחב יותר.הבחירה של בזק בחברה בין לאומית כמו D-Link, שהתבססה על רכיבים איכותיים מבית Broadcom ולא קימצה בכמות זיכרון, מוכיחה את עצמה. מדובר בנתב מודרני, המותאם לתעבורה כבדה אשר תומך בכמעט כל מה שמשתמש בייתי מחפש. לקוחות בזק, שיש להם חיבור אינטרנט במהירות של 2.5MB ומעלה ויבחרו בנתב זה (תמורת התחייבות לחיבור ADSL ל-3 שנים), יקבלו מוצר טוב מאוד, שיש לו אבא ואמא ושתומך במדפסת וכונן חיצוני. כמו ב-DSL-2650U, גם כאן חברת בזק בונה על כך שהמשתמש יבצע את ההגדרה הראשונית של הנתב באמצעות ממשק ה-TR069, הדובר עברית מלאה. במהלך החודשים האחרונים ממשק זה השתפר ותהליך ההגדרה הראשוני של הנתב הפך לידידותי וקל להפעלה. יחד עם זאת, בזק לא שדרגה את מנגנון האבטחה האלחוטי שממשק זה מגדיר והוא עדיין מתבסס על WEP, שאינה נחשבת היום אבטחה רצינית, במיוחד לא בנתב התומך בתקן N. משתמשים יותר מתוחכמים שייגשו לתפריטי הנתב עצמו, ימצאו ממשק משתמש מסורבל שרחוק מאוד מהממשק הסטנדרטי והאינטואיטיבי של D-Link הבא לידי ביטוי ב-DIR-300N או ב-DIR-655. בנוסף, ובהשוואה לנתבים אחרים שנבדקו, הן של D-Link והן של חברות אחרות, הנתב הזה מתחמם מעט, בעיקר באזור ה-CPU, גם כאשר הוא ניצב באופן אנכי. העמדת הנתב באופן אנכי (דבר שדי מתבקש), מסבכת מעט את ההטיה של האנטנה התחתונה, אשר מתנגשת בכבלי הרשת הנמצאים מעליה. למרות כל זאת, בשורה התחתונה מדובר במודם/נתב עדכני ומתקדם. לקוחות ADSL המוכנים להאריך את תקופת ההתחייבות שלהם בשנה ויבחרו בנתב זה, יקבלו פתרון אלחוטי עדיף בהרבה על ה- DSL-2650U.
פרטים נוספים אתר היצרן -- http://www.dlink.com אתר החברה בישראל -- http://www.dlink.co.il היבואן -- http://www.accel.co.il אתר המוצר -- http://www.dlink.co.il/il/products/3/1275.html מדריך התקנה מקוצר -- http://www.netcheif.com/downloads/D-Link_N_202760u.pdf מדריך משתמש --
DSL-2760U_user_manual.pdf
|
מבוסס על תבנית של חברת
|
NetCHEIF Articles © 2020 |